Installasjon av bredbånd

BredbåndEndelig bredbånd!

BKK og Get begynner nå trekking av fiber gjennom Mikkalen, noe som kan medføre litt støy og rot en tid.

I løpet av de nærmeste dagene vil de hente hovednett inn fra Lien, via et luftstrekk til nr 28, kortveggen. Hovedskapet vil stå i felleskjelleren. Derfra vil de spre fiber inn til kjelleren i nr 30 ved å bore gjennom veggen. Spredenett til 32 vil måtte legges på utsiden.
Fra kjeller vil det deretter legges kabel opp ytterveggen ca langs brannstigene, og inn i stuene. Rørgaten vil være 9×16 mm overmalbar galvanisert. Spredningen ned til enheter på bakkeplan Michael Krohns gate vil foregå fra kjellerboder og ned trappeløp før de borer seg gjennom derfra.

Når det gjelder leilighetsintern kabling fra inntak til fiberpkt vil montørene kontakte hver enkelt beboer for å høre om kabel skal langs gulv eller tak. Dette vil foregå i Mars.

Get vil også før 01.04 kontakte beboere angående tilbud om andre tjenester, som TV-pakke. Denne TV-pakken kan inneholde ting du kanskje abonnerer på i dag (HBO, TV2 sumo, Viaplay etc), så det kan være en ide å begynne å forfatte oppsigelsesbrev for de som switcher leverandører, samt til internettleverandør (Homenet/Canal Digital). Disse leverandørene har vanligvis en mnd oppsigelse.
Det er ikke anslått noen stor fare for forsinkelser i utbyggingen, men det vil være opp til hver enkelt å vurdere backup som 4G eller å beholde gammel leverandør til f eks 01.05 om det er kritisk å være online akkurat i overgangen.